Koreja, zemlja u kojoj koegzistiraju vrhunska tehnologija i tradicionalna umjetnost.
![k-eta homepage](https://telegra.ph/file/6d74aeb25bba76c7872c4.jpg)
K-ETA (Korea Electronic Travel Authorization) je elektronski sistem autorizacije putovanja koji je uvela korejska vlada. K-ETA pomaže putnicima iz zemalja kojima nije potrebna viza da se prijave i dobiju certifikat putem interneta prije ulaska u Koreju. Ovaj sistem je uveden u septembru 2021.Osim toga, korejska vlada namjerava aktivnije privući strane turiste kroz K-ETA sistem. Stranci mogu lakše i povoljnije posjetiti Koreju putem K-ETA, što će uvelike doprinijeti razvoju korejske turističke industrije.
![k-eta ciljne zemlje](https://telegra.ph/file/f3eb8e222d782fd69614d.jpg)
Koreja je zemlja sa puno šarma, tako da ima toliko mjesta za posjetiti. Evo nekoliko mjesta za preporučiti!Andong, Gyeongsangbuk-do - Andong je poznat kao grad koji čuva mnogo tradicionalne korejske kulture i arhitekture. Postoje atrakcije kao što su Andong Hahoe Village, Andong Seonbi Cultural Center i Hahoe Mask Festival, pa ako želite da doživite tradicionalnu korejsku kulturu, preporučujem vam da ga posetite.Seul - Seul, glavni grad Južne Koreje, dom je palata, muzeja, trgovačkih centara, hrane i još mnogo toga. Obavezno posjetite palaču Gyeongbokgung, palaču Deoksugung i palaču Changdeokgung, gdje možete iskusiti korejsku istoriju i kulturu.Jeju Dol Hareubang - Jedan od reprezentativnih prirodnih pejzaža ostrva Jeju, odnosi se na kamene kuće raštrkane po celom ostrvu. Dol hareubang je prepoznatljiva građevina Jejua, a kameni pejzaž je veoma lijep.
![K-ETA aplikacija](https://telegra.ph/file/3f2b90752963f008e7cbc.jpg)
Koreja je poznata po svojoj raznovrsnoj kulturi ishrane, a možete uživati u veoma prepoznatljivoj i ukusnoj hrani. U nastavku predstavljamo korejsku hranu i restorane koji bi se mogli svidjeti strancima.Kimchi Jjigae - Jedno od reprezentativnih korejskih jela od gulaša, Kimchi Jjigae je supa koja se pravi kuvanjem kimchija, svinjetine i tofua zajedno. Reprezentativni restoran u kojem možete probati kimči gulaš je Chamnamujip koji se nalazi u Gangnamu.Sannakji - Sannakji je školjka ulovljena u čistom moru, koju karakteriše žvakaća tekstura i slani ukus. Svježa živa hobotnica ima bolji ukus od stare žive hobotnice, a još je bolja kada se jede uz skejt.Jokbal - Jokbal je jelo od kuhanih svinjskih nogu i pečeno na roštilju na otvorenoj vatri. Uobičajeno je zajedno uživati u soja sosu, bijelom luku i đumbiru, a preporučuje se uz soju.
![k-eta homepage](https://telegra.ph/file/88743c9da1e0bf8547951.jpg)
Predstavićemo vam kulturne aktivnosti i atrakcije u kojima možete uživati u Koreji.Hongdae - Područje poznato po svojoj univerzitetskoj četvrti, gdje se održavaju razne predstave i izložbe, kao i ulična umjetnost i moda.
![k eta web stranicu](https://telegra.ph/file/2ebbf1d9b96d6eec91716.jpg)
K-ETA je sistem koji omogućava strancima koji posjećuju Koreju da se lako prijave za ulazak bez vize. Korištenjem ovog sistema možete uštedjeti vrijeme čekanja i troškove nastale tokom procesa izdavanja vize, a Koreju možete posjetiti lakše i povoljnije. Ovaj put ćemo pogledati detalje K-ETA i kako ga iskoristiti.
![korejska viza](https://telegra.ph/file/16a45f69f66e9ed25e817.jpg)