Nisni një udhëtim shpirtëror me tempujt dhe tempujt budistë të Koresë.

K-ETA (Autorizimi Elektronik i Udhëtimit në Kore) është një raport elektronik udhëtimi që kërkohet kur hyni në Kore. Formulari tradicional në letër tani është zëvendësuar me dorëzimin online të deklaratave të udhëtimit. Me K-ETA, procesi i imigrimit mund të trajtohet më lehtë. Në këtë artikull, ne do të mësojmë më shumë rreth komoditetit të K-ETA.I gjithë procesi është i automatizuar - K-ETA-të përpunohen në mënyrë elektronike, kështu që udhëtarët nuk duhet të kalojnë në procesin e përpunimit të deklaratave të tyre të udhëtimit. Në të kaluarën, ishte e zakonshme që udhëtarët të vizitonin zyrën e degës dhe të dorëzonin një raport, por tani është e mundur të përpunohen shumë gjëra me një lëshim të vetëm në internet.

Koreja është një vend me bukuri të ndryshme si historia, kultura, natyra dhe ushqimi. Nëse jeni një i huaj që viziton Korenë për herë të parë, do të doja t'ju prezantoja me disa vende të mira për t'u vizituar.Kalaja Suwon Hwaseong, Gyeonggi-do - Kalaja Suwon Hwaseong është një vend historik së bashku me pallatin mbretëror të dinastisë Joseon. Ka një stil kompleks arkitekturor dhe një kopsht të bukur, kështu që rekomandohet për ata që duan të përjetojnë historinë dhe kulturën koreane.Sokcho - I vendosur në verilindje të Koresë, Sokcho është një qytet me pamje të bukur natyrore, ku deti, malet dhe luginat harmonizohen së bashku. Ka atraksione të tilla si plazhi Sokcho, mali Seoraksan dhe tuneli nënujor Yangyang, ndaj rekomandohet si një vend për të shijuar natyrën.Yeosu, Jeollanam-do - Yeosu është një qytet i vendosur në jugperëndim të Koresë dhe karakterizohet nga peizazhe të bukura të detit, ishujve dhe maleve. Rekomandohet si një vend ku mund të shijoni natyrën pasi ka atraksione të ndryshme si deti i natës i Yeosu, ishulli Geomundo dhe ishulli Odongdo.

Ndër ushqimet koreane, ka pjata të bëra duke përdorur përbërës të ndryshëm si mish, ushqim deti dhe perime. Më poshtë prezantohen ushqimet dhe restorantet e ndryshme që të huajt mund të shijojnë në Kore.Gimbap - Gimbap është një ushqim që hahet duke mbështjellë orizin, perimet e ndryshme dhe mishin me alga deti. Ju mund të shtoni një shumëllojshmëri përbërësish për t'i dhënë shije, dhe çmimi është i lirë, kështu që studentët dhe udhëtarët shpesh e vizitojnë këtë pjatë.Bulgogi - Bulgogi është një nga pjatat më të njohura të mishit në Kore, e karakterizuar nga viçi i pjekur në skarë. Songjukmul, i vendosur në fshatin Hanok, është një restorant përfaqësues ku mund të shijoni bulgogi.Jeonju Bibimbap - Jeonju Bibimbap e ka origjinën nga Jeonju, Jeolla-do, dhe shërbehet me perime të ndryshme, pastë piper të kuq dhe mish viçi mbi oriz. Shija pikante dhe e kripur është e shkëlqyeshme me shumë erëza në pastën e piperit të kuq.

Përvoja e ushqimit tradicional korean: Koreja ka një shumëllojshmëri të gjerë të ushqimeve tradicionale. Të huajt mund të shijojnë ushqimet përfaqësuese të Koresë si merak kimchi, bulgogi, bindaetteok dhe tteokbokki. Ju gjithashtu mund të shijoni ushqimin tradicional duke i bërë vetë këto ushqime.Hongdae - Një zonë e famshme për distriktin e saj universitar, ku mbahen shfaqje dhe ekspozita të ndryshme, si dhe për artin e rrugës dhe modën.

Një nga avantazhet më të mëdha të K-ETA është se procesi i aplikimit dhe certifikimit është i thjeshtë. Të gjitha aplikimet dorëzohen nëpërmjet internetit dhe udhëtarët nuk kanë nevojë të paraqesin ndonjë proces të veçantë verifikimi ose dokumentacion. Kjo mund të zvogëlojë përpjekjen dhe kohën që udhëtarët shpenzojnë duke planifikuar udhëtimin e tyre. Për më tepër, K-ETA e bën më të lehtë procesin e hyrjes në Kore.
