Koreja, zemlja u kojoj se ukus i stil usklađuju.
Ako dobijete elektronsko odobrenje za putovanje putem K-ETA sistema, izdaje se naljepnica za pasoš koja sadrži broj odobrenja, datum podnošenja zahtjeva, dozvolu ulaska i period važenja odobrenja. Ova naljepnica se mora pokazati zajedno prilikom prijave na domaćem imigracionom kontrolnom punktu.Jednostavan proces prijave - Da biste se prijavili za K-ETA, potrebno je samo da unesete jednostavne podatke i izvršite plaćanje putem interneta. Ne morate prolaziti kroz glomazne procedure kao što je popunjavanje obrasca za vizu, posjeta ambasadi ili podnošenje dokumenata. Osim toga, ako se prijavite putem mobilne aplikacije, možete se prijaviti bilo kada i bilo gdje.
Koreja ima mnogo atraktivnih turističkih destinacija! Evo nekoliko preporuka.Namyangju, Gyeonggi-do - Smješten u blizini gradskog područja, Namyangju je grad u kojem se planine i priroda usklađuju. To je sjajno mjesto da osjetite prirodu jer ima razne atrakcije kao što su Gapyeong Rail Bike, Garden of Morning Calm i Yongmunsan Mountain.Gyeongju - Gyeongju je jedan od najstarijih istorijskih gradova u Južnoj Koreji. Hramovi kao što su opservatorija Cheomseongdae, ribnjak Anapji, hram Bulguksa i pećina Seokguram su među najpopularnijim turističkim atrakcijama u Koreji.Jeonju Hanok Village - Jeonju Hanok Village je popularno mjesto za domaće i strane turiste, zajedno sa Hanok, tradicionalnom korejskom građevinom. Tradicionalne umjetničke galerije, muzeji i centri narodnih zanata također se nalaze u selu Hanok, što ga čini dobrim mjestom za iskustvo i učenje o korejskoj tradicionalnoj kulturi.
Korejska hrana ima mnogo raznovrsne i atraktivne hrane, tako da postoji mnogo namirnica koje stranci rado jedu. U nastavku su predstavljena reprezentativna hrana i restorani koje stranci moraju probati u Koreji.Dakgalbi - Dakgalbi je jelo koje se pravi dodavanjem piletine i povrća, začinjavanjem soja sosom, pastom od crvene paprike i šećerom, a zatim pečenjem na otvorenoj vatri. Pikantan, ali lagan okus je odličan, a još je ukusniji kada se uživa uz soju.Samgyeopsal - Jedna od reprezentativnih namirnica u Koreji, samgyeopsal se odlikuje pečenjem na roštilju i jedenjem svježeg povrća s prirodnim okusom svinjetine. Reprezentativni restoran u kojem možete kušati samgyeopsal je Sookdae, mesni restoran, a postoji mnogo restorana u kojima ga možete kušati čak iu centru grada.Jjimdak - Jjimdak je jelo koje se pravi kuhanjem piletine i povrća na pari kao što su krompir, vermičeli i šargarepa. Piletina je ukusna zbog umaka koji iskoči i ljutih začina.
Takođe, Koreja je zemlja u kojoj možete uživati u raznovrsnoj hrani i pićima. Tipična korejska hrana uključuje kimchi, bulgogi, tteokbokki i naengmyeon, kao i niz drugih regionalnih namirnica i pića. Konkretno, veoma je poznat korejski tradicionalni čaj Hancha.Gyeongbokgung - Jedna od reprezentativnih palata u Koreji, sa prekrasnom arhitekturom i vrtovima palate.
K-ETA je sistem koji proces useljavanja u Koreju čini lakšim, omogućavajući strancima da lakše posjete Koreju. Kroz to se može promovirati korejska turistička industrija, kao i međunarodna razmjena i komunikacija. Stoga će stranci koji posjećuju Koreju moći uživati u sigurnijim i praktičnijim putovanjima koristeći K-ETA.