Ustvarite nepozabne spomine v Deželi jutranjega miru.

Za uporabo sistema K-ETA se morate povezati na internet in dostopati do spletne strani sistema K-ETA, izpolniti prijavnico in nadaljevati z elektronskim plačilom. Med postopkom prijave so potrebni podatki, kot so potni list, informacije o letalski vozovnici in namestitvi. Poleg tega je treba vnesti podatke, kot so namen potovanja, pričakovana dolžina bivanja, država prebivališča, vrsta zaposlitve in starost prosilca. Podatki, vneseni v tem postopku, se uporabljajo kot osnovni podatki, potrebni za varnostni pregled na domači kontrolni točki za priseljevanje.Poleg tega K-ETA olajša preklic ali spremembo vaše prijave, če morate spremeniti svoje potovalne načrte. Na primer, če se je vaš načrt spremenil po izdaji vizuma, ste morali preklicati vizum in zaprositi znova.Ker pa je mogoče K-ETA spremeniti tudi po vlogi, je breme spremembe načrta manjše.

Koreja je dežela z veliko šarma, zato je toliko krajev, ki jih je treba obiskati. Tukaj je nekaj krajev, ki jih lahko priporočite!Jeongdongjin, Gangwon-do - Jeongdongjin je majhno mesto na vzhodni obali Gangwon-doja in slovi po svojih čudovitih valovih, ki pljuskajo kot gore. Postaja Jeongdongjin je tudi ena izmed priljubljenih atrakcij za potnike z vlakom.Jama Seokguram, Gyeongju – Jama Seokguram, ki se nahaja v mestu Gyeongju, je eden reprezentativnih korejskih templjev. Znotraj jame Seokguram je sedeči kamniti Buda iz 8. stoletja in je kraj, kjer lahko občutite zgodovino in kulturo Koreje.Haeinsa – Haeinsa, ki se nahaja v Gyeongbuku, je eden od korejskih reprezentativnih templjev. Haeinsa ima največji sedeči kamniti kip Bude v Koreji, Buda Bulguksaji, in je kraj, kjer lahko občutite naravo skupaj s čudovito pokrajino.

Koreja je država, ki ponuja različne okuse in hrano, in mnogi tujci se zaljubljajo v korejsko hrano. Sledi predstavljanje reprezentativnih korejskih jedi in restavracij, ki jih morajo tujci poskusiti ob obisku Koreje.Kimči enolončnica - Kimči enolončnica je ena najbolj priljubljenih jedi v Koreji. Kimči, svinjina, tofu, zelena čebula itd. se skuhajo in pojedo. Ima močno pikantnost, zato je nekaterim tujcem všeč, nekaterim pa težko.Sannakji - Sannakji je školjka, ujeta v čistem morju, za katero je značilna žvečljiva tekstura in slan okus. Sveža živa hobotnica je boljšega okusa kot stara živa hobotnica, še boljša pa je, če jo jemo s skate.Itaewon Byeolnanjip - Itaewon je znana tuja rezidenca v Seulu, kjer lahko uživate v raznoliki kulturi in hrani. Itaewon Byeolnanjip je ena najbolj znanih restavracij v Itaewonu, ki streže različne azijske jedi, vključno s tajskimi, kitajskimi in indijskimi, pa tudi korejske jedi, kot so mariniran piščanec, žar in bulgogi. Privlačna sta okus in vzdušje, v katerem lahko uživamo s pikantnimi in slanimi začimbami.

Izkušnje s tradicionalno korejsko hrano: Koreja ima široko paleto tradicionalnih živil. Tujci lahko okusijo korejske reprezentativne jedi, kot so enolončnica s kimčijem, bulgogi, bindaetteok in tteokbokki. Tradicionalno hrano lahko doživite tudi tako, da to hrano pripravite sami.Ribja tržnica Noryangjin – ena največjih ribjih tržnic v Koreji, slovi po svežih morskih sadežih in okusnih restavracijah.

K-ETA ni potrebna za vse tujce, ki obiščejo Korejo, vendar morajo tujci z državljanstvom nekaterih držav pridobiti K-ETA. Če poskušate vstopiti v Republiko Korejo, ne da bi pridobili K-ETA, vam lahko vstop zavrnejo, zato morate pred potovanjem preveriti, ali je vaša država izdala K-ETA, in jo pridobiti.
