[etakr.com] Kore'de kalıcı anılar yaratın.
Kore'de kalıcı anılar yaratın.

K-ETA sistemi üzerinden elektronik seyahat onayı alırsanız, onay numarasını, başvuru tarihini, giriş iznini ve onay geçerlilik süresini içeren bir pasaport etiketi düzenlenir. Bu etiket, yurt içi göçmenlik kontrol noktasında check-in yaparken birlikte sunulmalıdır.Yüksek onay olasılığı - K-ETA'lar genellikle vize başvuru sahiplerine reddedilmez. Yabancı yolcular, Kore'ye girmek için gereken asgari nitelikleri karşılamaları halinde onaylanacaktır. Sonuç olarak, vize başvuru formunun doldurulma sürecinde ortaya çıkan doğrulama hataları veya eksik belge sunumlarından kaynaklanan ret nedenleri ortadan kalkar ve seyahat planlamasının yükü azalır.

Kore'de birçok çekici seyahat noktası var! İşte birkaç öneri.Gyeongbokgung - Gyeongbokgung, Joseon Hanedanlığı'nın kraliyet saraylarının en temsilcisidir ve 600 yıllık bir tarihe sahiptir. Gyeongbokgung Sarayı, Kore'nin tarihini ve geleneğini temsil eden bir binadır ve temsili bir tapınak olan Jogyesa Tapınağı ile birlikte UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer almaktadır.Gyeongju - Kore'nin doğu kesiminde bulunan Gyeongju, antik Shilla Hanedanlığı'nın kalıntılarıyla ünlüdür. Seokguram Grotto, Bulguksa Tapınağı ve Anapji Göleti gibi birçok tarihi bina ve tarihi yer olduğu için Kore'nin tarihini ve kültürünü hissetmek için iyi bir yerdir.Jeju Adası - Jeju Adası, doğadan, kültüre ve yemekten her şeyin tadını çıkarabileceğiniz Kore'deki gezi noktalarından biridir. Özellikle güzel cevheri ve kıyı manzarası nedeniyle çok sayıda turistin ziyaret ettiği bir bölgedir.

Kore'de baharatlı ve lezzetli tatlarıyla ünlü birçok yiyecek var. Aşağıda, yabancıların beğenebileceği temsili Kore yemekleri ve restoranları tanıtılmaktadır.Tteokbokki - Kore'nin temsili atıştırmalık yiyeceklerinden biri olan Tteokbokki, pirinç keki, baharatlı kırmızı biber salçası ve balık köftesinin birleşimidir. Myeong-dong'da bulunan Cheongpyeonghwa, tteokbokki'yi tadabileceğiniz temsili bir restorandır.Samgyeopsal - Kore'nin en ünlü et yemeklerinden biri olan samgyeopsal, domuz filetosu veya omurgasından elde edilen et kullanılarak yapılan bir yemektir. Samgyeopsal, yumuşak ve yağlı bir tada sahiptir ve onu sirke veya ssamjang (ssamjang) ile yemek yaygındır.Tavuk - Kore tavuğu, farklı baharat türleri ve kızartmalarıyla ünlüdür. Çeşitli çeşnilere ve tatlara sahip popüler tavuklar arasında gochujang, soya sosu, terbiyeli tavuk ve acı baharatlı acı tavuk bulunur.

Ayrıca Kore, çeşitli yiyecek ve içeceklerin tadını çıkarabileceğiniz bir ülkedir. Tipik Kore yemekleri arasında kimchi, bulgogi, tteokbokki ve naengmyeon ile diğer çeşitli bölgesel yiyecek ve içecekler bulunur. Özellikle Kore geleneksel çayı Hancha da çok ünlüdür.Hongdae - Sokak sanatı ve modanın yanı sıra çeşitli performans ve sergilerin düzenlendiği üniversite bölgesi ile ünlü bir bölge.

Kore'yi ziyaret eden tüm yabancılar için K-ETA gerekli değildir, ancak bazı ülkelerin uyruğuna sahip yabancıların K-ETA alması gerekir. K-ETA almadan Kore Cumhuriyeti'ne girmeye çalışırsanız girişiniz reddedilebilir, bu nedenle seyahatinizden önce ülkenizin K-ETA düzenleyip düzenlemediğini kontrol etmeli ve edinmelisiniz.
